Na celý dort jsem našla inspiraci tady na MMB a hlavně u Ivanky E. (egrtka) DÍKY MOC VŠEM :o) korpus z 5 vajec mramorovaný od Dáši(onasi) průměr 25 cm, korpus kakaový 2x ze 2 vajec průměr 25 cm a z 1 vejce do nerezové misky, krém máslový z ledových kaštanů, krém mandarinkový Hrk hrk už mám v receptech, linecká marmeláda, čokoládová poleva se zakysanou smetanou, poloviční dávka modelovací hmoty Varna s přidaným pšeničným sirupem ( také mám v receptech), kupované bonbónky maliny
Z Varny nejlépe 1-2 dny předem udělat dekorace. Den předem upéct korpus mramorovaný z 5 vajec, 2 x ze dvou vajec kakaový (recept u čokoládového dortu, tentokrát jen s hladkou moukou) a z jednoho vejce do nerez misky (dělám na druhý korpus dávku ze tří vajec a pak část dám do misky a zbytek do dortové formy a peču zároveň, jen misku tam nechávám trochu déle) Na druhý den mramorák proříznout dvakrát a seříznout bouli na vrchu. Dva pláty dát bokem a bouli s půlkou plátu rozdrobit do mísy, přidat asi 2 lžíce marmelády, trochu rumu, trochu citronové šťávy a čokoládového krému tolik, aby vznikla tvárná hmota= punčovina. Korpus z misky také dvakrát proříznout. Obřezat do tvaru ježka. Pak spodní plátek pomazat marmeládou, udělat mantinely z čokokrému a dát na chvilku ztuhnout do mrazáku. Pak vyplnit hrk hrk krém, přiklopit druhý plátek a zase mantinely z čokokrému, ztuhnout, vyplnit hrk hrk a přiklopit poslední dílek. Dát zas na chvilku na mrazák. Pak už jen lehounce odříznout co se nám nelíbí (pozor, ať neodřízneme krémové mantinely, hrk hrk by mohl vytékat), přidělat z punčoviny čumák a zarovnat případné nerovnosti. Dát zase ztuhnout. Pak obmazat tence čokokrémem, potáhnout kouskem Varny čumák a dotvarovat. Přidělat nos, oči, pusu. Pokud krém povolil, zase dát ztuhnout. Pak čokokrémem udělat bodliny. Já dělala tenkou řezanou špičkou. A zase dát ztuhnout. Po chvilce posadit do bodlin dekoraci a nechat dotuhnout. Mezi tuhnutím ježka v mrazáku plním spodní korpus stejným způsobem a tak, aby poslední plát byl mramorovaný korpus. Marmeláda je jen na spodním plátu a ze spodu vrchního. Také nechávám zatuhnout jednotlivé vrstvy v ledničce se zvýšeným výkonem. Pak dodělat punčovinou kořeny a obmazat celé čoko krémem. Zase nechat zatuhnout. Pak už jen rozpustit čokoládu na vaření (já dala 200 g a 180 g zakysané smetany a ještě mi zbylo) ve vodní lázni a vmíchat zakysanou smetanu. Vyndat z lázně, nechat mírně zchládnout a nanášet na pařez. Posadit na pařez ježka a dozdobit. Ozdoby jsem lepila tou čokopolevou.